O experienta placuta




În cabinetele lor, medicii stomatologi se străduie să ofere servicii medicale care respectă exigenţele actuale ale medicinei în privinţa manoperei, a materialelor şi a igienei, la tarife de câteva ori mai mici decât cele din statele vest-europene. Alături de strădania medicului, colaborarea şi încrederea dvs. sunt esenţiale pentru reuşita tratamentului, imediat şi în timp:

Respectaţi data şi ora programării, anunţaţi telefonic din timp imposibilitatea de-a veni la tratament.
  • Spre binele dvs., furnizați medicului informații corecte și complete despre starea dvs. de sănătate.
  • Igiena bucală perfectă este esenţială pentru reuşita tratamentului şi rezistenţa în timp a lucrărilor. Nu este o ruşine dacă nu cunoaşteţi încă o tehnică adecvată de periaj, indiferent dacă aveţi 7 sau 70 de ani! Cereţi un instructaj! Este însă o lipsă de respect faţă de dumneavoastră înşivă şi faţă de medic să nu vă informaţi şi să nu respectaţi cu rigoare igiena dentară. Nici cea mai simplă obturaţie sau coroană nu pot avea succes pe termen lung în acest caz. Evaluarea stării de igienă se poate face atât direct, de către medic, cât și prin indici de placă (metode obiective).
  • Termenul de realizare a lucrărilor protetice este în mod uzual între 7 şi 30 de zile, în funcţie de complexitatea acestora şi de disponibilitatea laboratorului. Înainte de realizarea lucrării cereţi toate informaţiile care vă interesează în legătură cu proiectul ei.
  • Urmați în totalitate planul de tratament care v-a fost propus, pentru o restaurare completă și durabilă  a danturii dvs.
  • Controalele periodice (la şase luni, sau chiar mai des la copii) vă aduc un beneficiu enorm, atât pentru igienizarea profesională cât și pentru depistarea precoce a problemelor şi rezolvarea lor rapidă, fără suferinţă şi ieftină.
  • Renunțati la fumat!
  • Urmați o dietă echilibrată, cu aport crescut de fructe și legume proaspete care stimulează masticația și aduc principii nutritive importante organismului; reduceți la minimum consumul de zaharuri rafinate, sunt foarte nocive și pentru sănătatea dentară și pentru cea generală.
  • Reduceți cât mai mult consumul de băuturi acidulate, ele producând frecvent eroziuni acide ale smalțului.
  • Evitați obiceiurile vicioase (spart bomboane, oase, sâmburi, semințe etc.), interpunerea între dinți a unor obiecte tari; împreună cu medicul stomatolog încercați tratarea bruxismului (scrâșnitul dinților).
  • Administrarea fluorului sub formă de tablete la copiii între 0-12 ani reduce rata cariilor cu ~50%, dacă se face zilnic, fără întreruperi, la doza indicată de către medicul stomatolog.
  • Orice nelămurire aveţi, cereţi medicului informaţiile dorite, atât la începutul cât și în timpul tratamentului.
  • În cazul în care apar diverse probleme în relaționarea cu medicul, vă sugerăm o comunicare cât mai bună cu acesta, pentru rezolvarea lor  pe cale amiabilă. Dacă aceasta nu reușește, vă puteți adresa Colegiului Medicilor Dentiști Maramureș, care va analiza atent plângerea dvs., spre o soluționare corectă și obiectivă.

Abonati-va la lista noastra de noutati