Casa de asigurari de sanatate

Atentionare CAS!
 
Va reamintim ca raportarile trebuie facute pana la terminarea lunii in curs - 
intrucat nu se raporteaza banii de pe o luna pe alta in ultimul trimestru; raportarile trebuie sa fie exacte.
Urmariti pe siteul CAS-ului precizarile la zi cu sumele aferente fiecarui contract, pe luna noiembrie.


În ceea ce privește relația contractuală cu CAS, iată câteva aspecte pe care noi le considerăm relevante:
- La începutul fiecărui an trebuie întocmite noi contracte. În acest sens se solicită toate documentele firmei (în fiecare an din nou toate), plus acte care să ateste că sunt plătite contribuțiile către sănătate la zi (după caz – ordine de plată pentru S.R.L.-uri, respectiv adeverințe emise de CAS pentru C.M.I.-uri). Dupa depunerea actelor se semnează un contract. Orice modificare pe care CAS o face de-a lungul anului face obiectul unor acte adiționale la acest contract.
- La începutul fiecărui an furnizorul aflat în relație contractuală cu CAS raportează un program de lucru, program care poate fi verificat de către CAS în controale inopinate.
- CAS impune tarifele care se vor deconta. Suplimentar prețurilor stabilite de CAS nu se poate percepe coplată din partea pacientului.
- Fiecare furnizor de servicii de medicină dentară are stabilit un plafon lunar în care se poate încadra pentru efectuarea manoperelor. La epuizarea plafonului pacienții care solicită tratament trebuie înștiințați că vor fi notați pe o listă de așteptare pentru luna următoare.
- La fiecare 2 ani trebuie reînnoită evaluarea cabinetelor, ceea ce presupune o taxă și un control, anunțat, al reprezentanților CAS Maramures .
Pentru a intra în relație contractuală cu CAS Maramures vă sfătuim să parcurgeți site-ul CAS MARAMURES – http://www.cnas.ro/casamm/, să discutați eventual cu alți colegi pe care îi găsiți pe site-ul mai sus precizat la furnizori de medicină dentară și nu în ultimul rând să apelați la Colegiul Medicilor Dentiști Maramures pentru orice nelămuriri sau întrebări.

Abonati-va la lista noastra de noutati